Рулца от сьомга ала Рудолф
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Обелете и сварете аспержите.
2. Нарежете филето от сьомга на тънки дълги парченца.
3. Направете сладко-солена марината, като сипете оцета, виното и захарта в тенджерка и варете докато захарта се разтопи.
4. За винегрета сложете жълтъците, горчицата, зеленчуковия бульон и джинджифиловия сироп /може да използвате пресен корен от джинджифил – обелен и нарязана на дребно/ в блендер. Добавете щипка листа естрагон и магданоз и разбийте. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте.
5. В единия край на всяко парче рибно филе поставете парченце аспержа и лук, нарязан на тънко. Завийте на рулце и прободете с дървена клечка. Подредете така завитите рулца в дълбока чиния. Залейте рулцата с поизстиналата марината и ги оставете за 10-15 минути.
6. Краставицата нарежете на тънки, дълги ленти, с помощта на белачка за зеленчуци. Накъсайте зелената салата и радичиото на малки парченца. Оформете листата като малко букетче, добавете стръкче естрагон или магданоз, две парченца аспержа и увийте всичко като букетче, в лента краставица.
7. За украса направете ветрило от резен ябълка. Отрежете тънък резен от ябълката без да я белите. Нарежете резена на тънки ивички с остър нож. Леко притиснете резена с два пръста, за да изтече сока и започнете много бавно и внимателно да отделяте ивичките една от друга под формата на спираловидна стълба.
8. В чиния поставете букетче от салата и рулце от сьомга. Полейте с винегрета и украсете с ветрилцето от ябълка.
2. Нарежете филето от сьомга на тънки дълги парченца.
3. Направете сладко-солена марината, като сипете оцета, виното и захарта в тенджерка и варете докато захарта се разтопи.
4. За винегрета сложете жълтъците, горчицата, зеленчуковия бульон и джинджифиловия сироп /може да използвате пресен корен от джинджифил – обелен и нарязана на дребно/ в блендер. Добавете щипка листа естрагон и магданоз и разбийте. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте.
5. В единия край на всяко парче рибно филе поставете парченце аспержа и лук, нарязан на тънко. Завийте на рулце и прободете с дървена клечка. Подредете така завитите рулца в дълбока чиния. Залейте рулцата с поизстиналата марината и ги оставете за 10-15 минути.
6. Краставицата нарежете на тънки, дълги ленти, с помощта на белачка за зеленчуци. Накъсайте зелената салата и радичиото на малки парченца. Оформете листата като малко букетче, добавете стръкче естрагон или магданоз, две парченца аспержа и увийте всичко като букетче, в лента краставица.
7. За украса направете ветрило от резен ябълка. Отрежете тънък резен от ябълката без да я белите. Нарежете резена на тънки ивички с остър нож. Леко притиснете резена с два пръста, за да изтече сока и започнете много бавно и внимателно да отделяте ивичките една от друга под формата на спираловидна стълба.
8. В чиния поставете букетче от салата и рулце от сьомга. Полейте с винегрета и украсете с ветрилцето от ябълка.
Продукти
- 500 г филе от сьомга 1 връзка аспержи 1 краставица 1 глава червен лукЗа маринатата:250 мл бял винен оцет 200 мл бяло сухо вино 60 г захарЗа винегрета:3 жълтъка 1 с.л. горчица 300 мл джинджифилов сироп 100 мл зеленчуков бульон 1 връзка пресен естрагон 1 връзка магданоз 1 глава радичио 1 зелена салата 1 зелена ябълка
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци