1. Поставете по 1 слайс прошуто или хамон върху всяко рибно филе. Поръсете с малко сол и навийте на руло така, че прошутото да остане вътре. Всяко руло увийте в прозрачно фолио, стегнато, като бонбон.
2. Пуснете увитите рибни рула в тенджера с гореща, но не вряща вода и варете 10 минути.
3. Отрежете долния край на всяка глава цикория и отделете листата едно от друго. Разтопете маслото в тиган и запържете листата цикория от двете страни, до златисто. Овкусете със сол и черен пипер.
4. За соса сипете сметаната в тенджерка. Нарежете 1 слайс прошуто на ситно и го добавете при сметаната. Щом тя кипне, пасирайте. накрая добавете ситно нарязания копър и разбъркайте.
5. Отвийте всяко рибно руло и го нарежете на филии. Сервирайте рибните рулца, поляти с малко сос и гарнирани с пържена цикория и салата с цикория, ябълка и червено цвекло.

Продукти

  • 4 филета камбала/писия 4 глави цикория 4 слайса прошуто 200 мл течна животинска сметана 1.5 с.л. масло 1 връзка копър сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички