Рулца от камбала с пържена цикория
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Поставете по 1 слайс прошуто или хамон върху всяко рибно филе. Поръсете с малко сол и навийте на руло така, че прошутото да остане вътре. Всяко руло увийте в прозрачно фолио, стегнато, като бонбон.
2. Пуснете увитите рибни рула в тенджера с гореща, но не вряща вода и варете 10 минути.
3. Отрежете долния край на всяка глава цикория и отделете листата едно от друго. Разтопете маслото в тиган и запържете листата цикория от двете страни, до златисто. Овкусете със сол и черен пипер.
4. За соса сипете сметаната в тенджерка. Нарежете 1 слайс прошуто на ситно и го добавете при сметаната. Щом тя кипне, пасирайте. накрая добавете ситно нарязания копър и разбъркайте.
5. Отвийте всяко рибно руло и го нарежете на филии. Сервирайте рибните рулца, поляти с малко сос и гарнирани с пържена цикория и салата с цикория, ябълка и червено цвекло.
2. Пуснете увитите рибни рула в тенджера с гореща, но не вряща вода и варете 10 минути.
3. Отрежете долния край на всяка глава цикория и отделете листата едно от друго. Разтопете маслото в тиган и запържете листата цикория от двете страни, до златисто. Овкусете със сол и черен пипер.
4. За соса сипете сметаната в тенджерка. Нарежете 1 слайс прошуто на ситно и го добавете при сметаната. Щом тя кипне, пасирайте. накрая добавете ситно нарязания копър и разбъркайте.
5. Отвийте всяко рибно руло и го нарежете на филии. Сервирайте рибните рулца, поляти с малко сос и гарнирани с пържена цикория и салата с цикория, ябълка и червено цвекло.
Продукти
- 4 филета камбала/писия 4 глави цикория 4 слайса прошуто 200 мл течна животинска сметана 1.5 с.л. масло 1 връзка копър сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери