Рулца Банг куан
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Нарежете гъбите на ситно и ги запържете с малко олио за 5 минути. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете ситно нарязан чесън. След това нарязаните соеви кълнове и зеления лук, нарязан на колелца. Пържете още минута.
2. Накиснете оризовите листа за кратко в гореща вода. Трябва да станат прозрачни и еластични.
3. Сложете от плънката върху оризовия лист и го завийте като пакетче. Сложете рулцата да се сварят на пара /100 градуса/ за 1 минута.
4. За соса смесете сладкия чили сос със сока на лайма и рибения сос.
2. Накиснете оризовите листа за кратко в гореща вода. Трябва да станат прозрачни и еластични.
3. Сложете от плънката върху оризовия лист и го завийте като пакетче. Сложете рулцата да се сварят на пара /100 градуса/ за 1 минута.
4. За соса смесете сладкия чили сос със сока на лайма и рибения сос.
Продукти
- 150 г гъби шийтаке 2 с.л. олио сол и черен пипер 1 скилидка чесън 10 г соеви кълнове 8 бр. оризови листаЗа соса:150 мл сладък чили сос 1 лайм 50 мл рибен сос
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци