Рулца Банг куан
1. Нарежете гъбите на ситно и ги запържете с малко олио за 5 минути. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете ситно нарязан чесън. След това нарязаните соеви кълнове и зеления лук, нарязан на колелца. Пържете още минута.
2. Накиснете оризовите листа за кратко в гореща вода. Трябва да станат прозрачни и еластични.
3. Сложете от плънката върху оризовия лист и го завийте като пакетче. Сложете рулцата да се сварят на пара /100 градуса/ за 1 минута.
4. За соса смесете сладкия чили сос със сока на лайма и рибения сос.

Продукти

  • 150 г гъби шийтаке 2 с.л. олио сол и черен пипер 1 скилидка чесън 10 г соеви кълнове 8 бр. оризови листаЗа соса:150 мл сладък чили сос 1 лайм 50 мл рибен сос

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички