Начин на приготвяне:

1. Нарежете гъбите на ситно и ги запържете с малко олио за 5 минути. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете ситно нарязан чесън. След това нарязаните соеви кълнове и зеления лук, нарязан на колелца. Пържете още минута.
2. Накиснете оризовите листа за кратко в гореща вода. Трябва да станат прозрачни и еластични.
3. Сложете от плънката върху оризовия лист и го завийте като пакетче. Сложете рулцата да се сварят на пара /100 градуса/ за 1 минута.
4. За соса смесете сладкия чили сос със сока на лайма и рибения сос.

Продукти

  • 150 г гъби шийтаке
  • 2 с.л. олио
  • сол и черен пипер
  • 1 скилидка чесън
  • 10 г соеви кълнове
  • 8 бр. оризови листа

За соса:

  • 150 мл сладък чили сос
  • 1 лайм
  • 50 мл рибен сос

Свързани рецепти