Розови сладки

Розови сладки

Начин на приготвяне:

1. Разбийте с миксер маслото и захарта. Добавете яйцата едно по едно и продължете разбиването докато се адсорбират. Накрая добавете брашното.
2. Намажете хубаво с масло къдрави формички за тарталети. Разпределете тестото в тях и ги тръснете няколко пъти. Печете ги 30 минути в предварително загрята фурна на 175 градуса.
3. За глазурата сипете сока в купа и добавйте малко по малко пудра захар, като разбивате на ръка.
4. Забождайте на вилица всяка сладка и я потапяйте от горната и страна в глазурата. Изчакайте глазурата да се отцеди над купата. Оставете глазурата да изсъхне преди да поднесете сладките.

Продукти

За тестото:

  • 200 г масло
  • 200 г захар
  • 200 г брашно
  • 4 яйца

За глазурата:

  • 2 с.л. сок от червено цвекло
  • 300 г пудра захар

Свързани рецепти