Розови реймски бисквити
1. Разбийте яйцата със ванилената захар до пухкавост с помощта на миксер.
2. Добавете цвеклото на прах докато сместа се разбива и продължете разбиването до хомогенност.
3. Смесете брашното с бакпулвера. Добавете ги към сместа, като ги сипвате внимателно и разбъркайте с помощта на шпатула.
4. Намажете с масло квадратна тавичка /21х21 см/ и я постелете с хартия за печене. Изсипете сместа и я печете на 150 градуса 10 минути.
5. Извадете сладкиша от формата и го поръсете с пудра захар. Обърнете го набортано и внимателно отстранете хартията. Поръсете с пудра захар. Обърнете отново и отново поръсете с пудра захар.
6. С помощта на остър нож нарежете сладкиша на бисквити - първо на половина, след това на три части. Получават се правоъгълни бисквити, подходящи за топене в шампанско, кафе или чай.

Продукти

  • 100 г ванилена захар 2 яйца 1 ч.л. червено цвекло на прах 90 г брашно 1 ч.л. бакпулвер пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички