Розови маршмелоу
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Разбийте леко белтъците с помощта на миксер. Добавете 1 с.л. захар и продължете да разбивате до получаването на пяна.
2. Накиснете желатина в купа със студена вода за 15 минути.
3. В тенджерка сипете сока от червено цвекло и захарта. Разбъркайте докато захарта се разтопи. Щом сиропа заври, добавете глюкозата, като използвате мокра лъжица. Щом сиропът достигне до температура от 121 градуса, го добавете на тънка струйка към белтъците без да спирате да разбивате. Разбивайте на максимална мощност до получаването на твърда пяна.
4. Сложете не напълно изтисканите листове желатин в тенджерка и ги загрейте докато се разтопят. Добавете желатина на струйка към разбиващите се белтъци до пълното му усвояване.
5. Намажете с олио правоъгълна дълбока тавичка. В купа смесете царевичното нишесте и пудрата захар. Изспите 1/3 от сместа на дъното на тавичката и разнесете добре и по стените. Изсипете сместа за бонбони, докато още не се е стегнала в тавичката и изравнете с помощта на шпакла. поръсете сместа с още 1/3 от сместа от нишесте и пудра захар, с помощта на цедка. Оставете сместа да престои 12 часа на стайна температура.
6. Нарежете сместа на еднакви парчета. Сипете останалата 1/3 смес от нишесте и пудра захар върху плота и валяйте бонбоните добре в нея.
7. Съхранявайте бонбоните в стъклен буркан.
2. Накиснете желатина в купа със студена вода за 15 минути.
3. В тенджерка сипете сока от червено цвекло и захарта. Разбъркайте докато захарта се разтопи. Щом сиропа заври, добавете глюкозата, като използвате мокра лъжица. Щом сиропът достигне до температура от 121 градуса, го добавете на тънка струйка към белтъците без да спирате да разбивате. Разбивайте на максимална мощност до получаването на твърда пяна.
4. Сложете не напълно изтисканите листове желатин в тенджерка и ги загрейте докато се разтопят. Добавете желатина на струйка към разбиващите се белтъци до пълното му усвояване.
5. Намажете с олио правоъгълна дълбока тавичка. В купа смесете царевичното нишесте и пудрата захар. Изспите 1/3 от сместа на дъното на тавичката и разнесете добре и по стените. Изсипете сместа за бонбони, докато още не се е стегнала в тавичката и изравнете с помощта на шпакла. поръсете сместа с още 1/3 от сместа от нишесте и пудра захар, с помощта на цедка. Оставете сместа да престои 12 часа на стайна температура.
6. Нарежете сместа на еднакви парчета. Сипете останалата 1/3 смес от нишесте и пудра захар върху плота и валяйте бонбоните добре в нея.
7. Съхранявайте бонбоните в стъклен буркан.
Продукти
- За бонбоните:120 г белтъци 500 г захар 150 мл сок от червено цвекло 150 г глюкоза 10 листа желатин олиоЗа горещия шоколад:500 мл прясно мляко 1 с.л. захар 2 с.л. какао 50 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери