Розова Павлова с маракуя

Розова Павлова с маракуя

Начин на приготвяне:

1. Разбийте белтъците в напълно суха купа, с помощта на миксер, до получаване на сняг.
2. Добавете пудрата захар, като я пресявате. Разбъркайте внимателно, с помощта на шпатула. Добавете червената боя и отново разбъркайте.
3. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене и изсипете в средата и белтъчната пяна. С помощта на шпатула оформете кръг, като в средата му оформите лека вдлъбнатина. Сушете тортата в предварително загрята фурна на 80 градуса за 2-3 часа.
4. Разбийте сметаната с помощта на миксер, до пухкавост. По желание може да добавите малко захар към нея. Сипете сметаната във вдлъбнатината на изстиналата голяма целувка. Върху сметаната разпределете издълбаната вътрешност на плодовете маракуя.
5. Отгоре подредете малини и поръсете с малко пудра захар.

Продукти

  • 4 белтъка
  • 200 г пудра захар
  • 4 капки червена боя за хранителни цели
  • 450 мл течна сметана
  • 6 плода маракуя
  • 4 с.л. лимонов крем
  • пресни малини
  • пудра захар за поръсване

Свързани рецепти