Рози от парено тесто
1. В тенджерка (или малка касерола ) кипнете водата заедно с маслото и солта. Сипете наведнъж брашното и разбъркайте енергично, докато започне да се отделя от стените на съда. Махнете от огъня и оставете да се охлади.
2. Разделете тестото на толкова части, колкото искате да оцветите. Капнете във всяка част по малко боя и размесете добре. Пресейте пудрата захар и омесете тестото докато усетите, че става еластично и може лесно да се обработва.
3. Откъснете малко парче тесто, направете го на топче, а след това го изтънете с пръсти на тънък лист. Завийте го на тръбичка за да получите сърцевината на розата. С друго парче тесто направете същото, но го залепете около тръбичката като лист. По същият начин направете още 5-6 листа. Закрепвайте ги един до друг като ги застъпвате леко. Оформете роза с желана от вас големина.
4. С нож отрежете излишното тесто, което се е събрало в основата на розата и я поставете върху дъска за да изсъхне за няколко часа. Ползвайте розите за украса на торти и сладкиши.
2. Разделете тестото на толкова части, колкото искате да оцветите. Капнете във всяка част по малко боя и размесете добре. Пресейте пудрата захар и омесете тестото докато усетите, че става еластично и може лесно да се обработва.
3. Откъснете малко парче тесто, направете го на топче, а след това го изтънете с пръсти на тънък лист. Завийте го на тръбичка за да получите сърцевината на розата. С друго парче тесто направете същото, но го залепете около тръбичката като лист. По същият начин направете още 5-6 листа. Закрепвайте ги един до друг като ги застъпвате леко. Оформете роза с желана от вас големина.
4. С нож отрежете излишното тесто, което се е събрало в основата на розата и я поставете върху дъска за да изсъхне за няколко часа. Ползвайте розите за украса на торти и сладкиши.
Продукти
- 100 мл вода 25 г масло 60 г брашно 1 щипка сол пудра захар хранителни течни бои
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене