Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Рози от парено тесто

категория 0/5
1. В тенджерка (или малка касерола ) кипнете водата заедно с маслото и солта. Сипете наведнъж брашното и разбъркайте енергично, докато започне да се отделя от стените на съда. Махнете от огъня и оставете да се охлади.
2. Разделете тестото на толкова части, колкото искате да оцветите. Капнете във всяка част по малко боя и размесете добре. Пресейте пудрата захар и омесете тестото докато усетите, че става еластично и може лесно да се обработва.
3. Откъснете малко парче тесто, направете го на топче, а след това го изтънете с пръсти на тънък лист. Завийте го на тръбичка за да получите сърцевината на розата. С друго парче тесто направете същото, но го залепете около тръбичката като лист. По същият начин направете още 5-6 листа. Закрепвайте ги един до друг като ги застъпвате леко. Оформете роза с желана от вас големина.
4. С нож отрежете излишното тесто, което се е събрало в основата на розата и я поставете върху дъска за да изсъхне за няколко часа. Ползвайте розите за украса на торти и сладкиши.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване: