1. В тенджерка (или малка касерола ) кипнете водата заедно с маслото и солта. Сипете наведнъж брашното и разбъркайте енергично, докато започне да се отделя от стените на съда. Махнете от огъня и оставете да се охлади.
2. Разделете тестото на толкова части, колкото искате да оцветите. Капнете във всяка част по малко боя и размесете добре. Пресейте пудрата захар и омесете тестото докато усетите, че става еластично и може лесно да се обработва.
3. Откъснете малко парче тесто, направете го на топче, а след това го изтънете с пръсти на тънък лист. Завийте го на тръбичка за да получите сърцевината на розата. С друго парче тесто направете същото, но го залепете около тръбичката като лист. По същият начин направете още 5-6 листа. Закрепвайте ги един до друг като ги застъпвате леко. Оформете роза с желана от вас големина.
4. С нож отрежете излишното тесто, което се е събрало в основата на розата и я поставете върху дъска за да изсъхне за няколко часа. Ползвайте розите за украса на торти и сладкиши.

Продукти

  • 100 мл вода 25 г масло 60 г брашно 1 щипка сол пудра захар хранителни течни бои

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички