Ротоло с тиква и спанак

Ротоло с тиква и спанак

Начин на приготвяне:

1. Разрежете тиквата /около 2 кг/ на две и поставете половинките в тава. Печете я в предварително загрята фурна на 180 градуса около час и половина, до омекване.
2. Отстранете семките, издълбайте месото на тиквата и го намачкайте на пюре. Поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте.
3. Загрейте тиган и добавете 2-3 с.л. зехтин в него. Обелете и нарежете на ситно лука и го добавете в тигана. Разбъркайте и гответе до омекване. Овкусете със сол и черен пипер и добавете замразения спанак. Настържете кората на цялото индийско орехче и гответе на умерен огън 15 минути.
4. За доматения сос обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. лютата чушка нарежете на тънки кръгчета. Запържете ги в огнеупорен тиган или касерола /диаметър 28 см/ с 2-3 с.л. зехтин. Добавете пасатата и 2-3 с.л. вода. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и варете 3 минути.
5. Пуснете корите за лазаня в съд с вряща подсолена вода за 20 секунди. Извадете ги и ги подредете върху плота. Разпределете върху всяка кора, по равно, пюрето от тиква и го разстелете по цялата повърхност. След това разпределете задушения спанак и го разстелете върху тиквеното пюре.
6. Натрошете сиренето и поръсете корите- Поръсете и с малко фино настърган пармезан. Навийте всяка кора на руло. Разрежете всяко руло на четири равни части. Подредете рулцата изправени в съда с доматения сос, плътно едно до друго.
7. Поръсете с още фино настърган пармезан. Полейте листата салвия с малко зехтин, разтрийте ги и ги поръсете върху ястието. Печете ротолата в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.

За повече рецепти посетете http://www.jamieoliver.com

Продукти

  • 1 малка тиква цигулка
  • 1 глава червен лук
  • зехтин
  • 1 ч.л. сушена мащерка
  • 500 г замразен спанак
  • 1 индийско орехче
  • 4 скилидки чесън
  • 700 мл пасирани домати
  • 6 листа пресни кори за лазаня
  • 50 г краве сирене
  • 50 г пармезан
  • 6 листа салвия
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти