Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Роти с пилешко

категория 0/5
1. За роти омесете тесто като сложите брашното на плота, посолете го и направите кладенче в него. В кладенчето изсипете водата, маята и олиото. Омесете гладко тесто и го поставете в купа. Оставете тестото да втаса 1 час.
2. Запържете пилешките бутчета /кълките/ и нарязаните на парчета обезкостени пилешки гърди в съд с малко зехтин. запържете месото и от двете страни докато промени цвета си. Овкусете със сол и черен пипер. Извадете месото в чиния.
3. В същата мазнина запържете нарязания на ситно лук, смачкания чесън. Добавете и смес от ситно нарязани зеленчуци по избор /праз, морков, селъри и др./. Върнете месото в тенджерата и разбъркайте. Добавете червения пипер, доматеното пюре, нарязаните на едро картофи и кубчето бульон. Покрийте продуктите с вода и захлупете съда. Варете ястието на среден огън 30 минути.
4. Сварете яйцата за 8 минути.
5. Добавете нарязаните на четвъртинки яйца към ястието, както и самбалата и соевия сос. Разбъркайте внимателно.
6. Разделете втасалото тесто на топки. Разточете всяка топка върху набрашнен плот с дебелина колкото палачинка. Изпържете роти в тиган с малко зехтин или ги запечете върху плоча.
6. Сервирайте пилешката яхния с роти, сгънати на четири.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен