Роти с пилешко
1. За роти омесете тесто като сложите брашното на плота, посолете го и направите кладенче в него. В кладенчето изсипете водата, маята и олиото. Омесете гладко тесто и го поставете в купа. Оставете тестото да втаса 1 час.
2. Запържете пилешките бутчета /кълките/ и нарязаните на парчета обезкостени пилешки гърди в съд с малко зехтин. запържете месото и от двете страни докато промени цвета си. Овкусете със сол и черен пипер. Извадете месото в чиния.
3. В същата мазнина запържете нарязания на ситно лук, смачкания чесън. Добавете и смес от ситно нарязани зеленчуци по избор /праз, морков, селъри и др./. Върнете месото в тенджерата и разбъркайте. Добавете червения пипер, доматеното пюре, нарязаните на едро картофи и кубчето бульон. Покрийте продуктите с вода и захлупете съда. Варете ястието на среден огън 30 минути.
4. Сварете яйцата за 8 минути.
5. Добавете нарязаните на четвъртинки яйца към ястието, както и самбалата и соевия сос. Разбъркайте внимателно.
6. Разделете втасалото тесто на топки. Разточете всяка топка върху набрашнен плот с дебелина колкото палачинка. Изпържете роти в тиган с малко зехтин или ги запечете върху плоча.
6. Сервирайте пилешката яхния с роти, сгънати на четири.

Продукти

  • За роти:500 г брашно 20 г мая 1 щипка сол 300 мл вода 3 с.л. зехтинЗа пилешката яхния:1 глава лук 1 скилидка чесън 4 големи картофа 500 г пилешки гърди 4 долни пилешки бутчета сол и черен пипер зехтин 250 г смес от зеленчуци 1 с.л. доматено пюре 1 с.л. къри 1 с.л. самбал сладък соев сос

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички