Начин на приготвяне:

1. В купа сложете всички съставки за тестото – маслото, захарта, брашното, лимоновата кора и ванилията и намачкайте с вилица до получаване на маслени трохи.
2. Сипете трохите в тавичка за пай и ги притиснете, за да получите основа.
3. Нарежете плодовете на резенчета, без да ги белите, и ги подредете в кръг върху тестото, като ги редувате.
4. За заливката разбийте добре яйцата със захарта и ванилията. Налейте течната сметана, като продължавате да разбивате.
5. Залейте сладкиша и го изпечете в загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути. Ако заливката започне да прегаря, покрийте сладкиша с парче алуминиево фолио и допечете. Сервирайте сладкиша охладен.

Продукти

За тестото:

  • 125 г меко масло
  • 200 г брашно
  • 100 г захар
  • 0.5 лимон
  • настъргана кора
  • 1 пакетче ванилия

За пълнежа:

  • 1 круша
  • 6 зърна грозде
  • 4 сини сливи
  • 1 праскова

За заливката:

  • 2 яйца
  • 0.5 ч.ч. захар
  • 1 пакетче ванилия
  • 100 мл течна сметана

Свързани рецепти