Ронлив сладкиш с плодове
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
1. В купа сложете всички съставки за тестото – маслото, захарта, брашното, лимоновата кора и ванилията и намачкайте с вилица до получаване на маслени трохи.
2. Сипете трохите в тавичка за пай и ги притиснете, за да получите основа.
3. Нарежете плодовете на резенчета, без да ги белите, и ги подредете в кръг върху тестото, като ги редувате.
4. За заливката разбийте добре яйцата със захарта и ванилията. Налейте течната сметана, като продължавате да разбивате.
5. Залейте сладкиша и го изпечете в загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути. Ако заливката започне да прегаря, покрийте сладкиша с парче алуминиево фолио и допечете. Сервирайте сладкиша охладен.
Продукти
- За тестото:
- 125 г меко масло
- 200 г брашно
- 100 г захар
- 0.5 лимон, настъргана кора
- 1 пакетче ванилия
- За пълнежа:
- 1 круша
- 6 зърна грозде
- 4 сини сливи
- 1 праскова
- За заливката:
- 2 яйца
- 0.5 ч.ч. захар
- 1 пакетче ванилия
- 100 мл течна сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска