Ронлив пай с червени плодове

Ронлив пай с червени плодове

Начин на приготвяне:

1. За кексовото тесто разбийте мекото масло със захарта до пухкавост, с помощта на миксер. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия, яйцата и киселото мляко и разбийте. Накрая добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте до хомогенност.
2. За трохите разтопете маслото в тенджерка. Щом го дръпнете от огъня, добавете останалите продукти и разбъркайте.
3. Намаслете добре дъното и стените на форма с пружина /диаметър 25 см/. Може да постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете кексовата смес във формата. Върху нея подредете червени плодове - боровинки, малини, френско грозде.
4. Разпределете трохите върху плодовете. Печете пая в предварително загрята фурна на 180 градуса 50 минути. Оставете сладкиша да се охлади за 15 минути.

Продукти

За трохите:

  • 65 г масло
  • 75 г брашно
  • 40 г фино смлени бадеми
  • 75 г кафява захар
  • 50 г фини овесени ядки
  • 40 г филирани бадеми
  • 2 ч.л. смес от подправки - канела
  • карамфил
  • индийско орехче
  • кардамон
  • 140 г меко масло
  • 225 г захар
  • 1 шушулка ванилия
  • 2 яйца
  • 175 г кисело мляко
  • 300 г брашно
  • 3 ч.л. бакпулвер
  • 225 г червени плодове

Свързани рецепти