Ронлив пай с червени плодове
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото разбийте до пухкавост маслото със захарта с помощта на миксер. Добавете вътрешността на шушулката ванилия и яйцата и продължете разбиването. Добавете киселото мляко, а след това и брашното с бакпулвера. Разбийте до гладкост.
2. За трохите разтопете маслото. Дръпнете го от огъня и добавете захарта и смлените бадеми. Разбъркайте и добавете и останалите продукти. Изберете подправки по свой вкус - индийско орехче, канела, карамфил и др.
3. Намаслете хубаво дъното и стените на форма за торта с подвижно дъно. Постелете хартия за печене на дъното и изсипете сместа за пая. Загладете и поръсете отгоре различни червени плодове - боровинки, малини, френско грозде.
4. Поръсете равномерно трохите върху плодовете. Печете пая в предварително загрята фурна на 180 градуса 50 минути. След като изстине го извадете и поставете в чиния. Поръсете с пудра захар.
Продукти
- За тестото:
- 140 г меко масло
- 125 г захар
- 1 шушулка ванилия
- 2 яйца
- 175 мл кисело мляко
- 300 г брашно
- 3 ч.л. бакпулвер
- 225 г червени плодове
- За трохите:
- 65 г масло
- 75 г брашно
- 40 г фино смлени бадеми
- 75 г кафява захар
- 50 г фини овесени ядки
- 40 г филирани бадеми
- 2 с.л. смес от подправки - канела
- анасон
- индийско орехче
- джинджифил
- карамфил
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска