Ронлив пай с червени плодове

1. За тестото разбийте до пухкавост маслото със захарта с помощта на миксер. Добавете вътрешността на шушулката ванилия и яйцата и продължете разбиването. Добавете киселото мляко, а след това и брашното с бакпулвера. Разбийте до гладкост.
2. За трохите разтопете маслото. Дръпнете го от огъня и добавете захарта и смлените бадеми. Разбъркайте и добавете и останалите продукти. Изберете подправки по свой вкус - индийско орехче, канела, карамфил и др.
3. Намаслете хубаво дъното и стените на форма за торта с подвижно дъно. Постелете хартия за печене на дъното и изсипете сместа за пая. Загладете и поръсете отгоре различни червени плодове - боровинки, малини, френско грозде.
4. Поръсете равномерно трохите върху плодовете. Печете пая в предварително загрята фурна на 180 градуса 50 минути. След като изстине го извадете и поставете в чиния. Поръсете с пудра захар.

Продукти

  • За тестото:
  • 140 г меко масло
  • 125 г захар
  • 1 шушулка ванилия
  • 2 яйца
  • 175 мл кисело мляко
  • 300 г брашно
  • 3 ч.л. бакпулвер
  • 225 г червени плодове
  • За трохите:
  • 65 г масло
  • 75 г брашно
  • 40 г фино смлени бадеми
  • 75 г кафява захар
  • 50 г фини овесени ядки
  • 40 г филирани бадеми
  • 2 с.л. смес от подправки - канела
  • анасон
  • индийско орехче
  • джинджифил
  • карамфил

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички