Рондо
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото смесете брашното с бакпулвера и солта. Изсипете го върху плота и направете кладенче в него. В кладенчето поставете мекото масло и мека или пудра захар. Омесете тесто и оформете топка. Сплескайте топката и я увийте в прозрачно фолио. Поставете тестото в хладилник за 30 минути.
2. Разделете тестото на две топки - по-голяма и по-малка. Разточете голямата топка тесто върху набрашнен плот с дебелина 4 мм. С помощта на рингче или чаша /с диаметър 10 см/ изрежете кръгчета.
3. Намаслете гнездата на форма за мъфини. Във всяко гнездо поставете по 1 кръгче и го напаснете хубаво по дъното и стените, да се получи нещо като кошничка.
4. В купа омесете бадемовата паста /равни количества бадеми и кристална захар/ с 1 яйце и малко вода.
5. С помощта на лъжица или шприц напълнете кошничките с бадемовата паста.
6. Разточете по-малката топка тесто върху набрашнен плот и изрежете кръгчета с диаметър 7 см. Поставете ги върху кошничките и подпъхнете навътре, за да са хубаво затворени. Намажете сладките със смес от разбит жълтък и съвсем малко сметана. Поставете по 1 белен бадем върху всяка сладка и намажете и него с жълтък.
7. Печете сладките на 180 градуса 25 минути.
2. Разделете тестото на две топки - по-голяма и по-малка. Разточете голямата топка тесто върху набрашнен плот с дебелина 4 мм. С помощта на рингче или чаша /с диаметър 10 см/ изрежете кръгчета.
3. Намаслете гнездата на форма за мъфини. Във всяко гнездо поставете по 1 кръгче и го напаснете хубаво по дъното и стените, да се получи нещо като кошничка.
4. В купа омесете бадемовата паста /равни количества бадеми и кристална захар/ с 1 яйце и малко вода.
5. С помощта на лъжица или шприц напълнете кошничките с бадемовата паста.
6. Разточете по-малката топка тесто върху набрашнен плот и изрежете кръгчета с диаметър 7 см. Поставете ги върху кошничките и подпъхнете навътре, за да са хубаво затворени. Намажете сладките със смес от разбит жълтък и съвсем малко сметана. Поставете по 1 белен бадем върху всяка сладка и намажете и него с жълтък.
7. Печете сладките на 180 градуса 25 минути.
Продукти
- 160 г пудра захар 250 г масло 320 г брашно 2 ч.л. бакпулвер 1 щипка сол 200 г бадемова паста 1 яйце 8 белени бадема 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад