Рока салата с лешници

Рока салата с лешници

Начин на приготвяне:

1. Измийте листата рукола, като запазите стъблата им. Оставете ги добре да изсъхнат. Нарежете руколата на ситно.
2. Разрежете чери доматчетата на половинки.
3. В купа смесете меласата от нар и сусамовото олио. Овкусете със сол и черен пипер и добавете зехтин. Разбъркайте много добре. Начупете белени, печени, безсолни лешници в купата.
4. Добавете половинките доматчета към дресинга и разбъркайте отново много добре.
5. Разпределете нарязаната рукола в чинии и я поръсете с дресинга.
Поднесете салатата като гарнитура към пълнени пилешки гърди.

Продукти

  • 2 връзки рукола
  • 15 чери доматчета
  • 2 с.л. меласа от нар
  • 1 ч.ч. печени белени лешници
  • 3 ч.л. сусамово олио
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти