Рока салата

Рока салата

Начин на приготвяне:

1. За дресинга смесете в купичка двата вида оцет, овкусете със сол и черен пипер. Добавете меда и зехтина и разбъркайте добре.
2. В дълбока чиния накъсайте листата прясна рукола.
3. Нарежете сушените смокини на ленти и ги разпръснете върху руколата. Може да добавите и сушени домати, нарязани на тънки лентички. Разбъркайте.
4. Счукайте на едро ореховите ядки в хаванче и ги поръсете върху салатата. Залейте салатата с дресинга, с помощта на лъжица. Разбъркайте.

Продукти

  • 7 сушени смокини
  • 300 г рукола
  • 10 орехови ядки

За дресинга:

  • 3 с.л. ябълков оцет
  • 3 с.л. балсамов оцет
  • 1 ч.л. мед
  • 1 к.ч. зехтин
  • сол и черен пипер
  • 3 с.л. ябълков оцет
  • 3 с.л. балсамов оцет
  • 1 ч.л. мед
  • 1 к.ч. зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти