Ризото със скариди и чай
Продукти
- 1 Зеленчуков или рибен бульон 10 г черен чай 400 г кръгъл ориз Карнароли 1 лимон на резенчета лимонов сок 500 г сурови скариди 50 г моркови 50 г лук 5 г чесън зелени подправки 100 г масло 100 г пармезан
Начин на приготвяне:
- На финала - щипка сол, малко черен пипер, свежи подправки и резенчета лимон. Поръсваме с настърган пармезан. Скаридите се изпържват в щедро количество зехтин за кратко на силен огън. Добре запържени ги разбъркваме в готовото ризото. Сипваме по малко от прецедения бульон. За да стане ризотото кремообразно трябва да се разбърква. Щом изври, добавяме още бульон. Ризотото трябва да стане малко сухо, да не остава бульон. Накрая, за да се уплътни, се добавя мазнина – зехтин или студено масло, като непрекъснато се бърка. Добавя се оризът, без да се мие. Кръглият ориз
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол