Подготовка

На финала - щипка сол, малко черен пипер, свежи подправки и резенчета лимон. Поръсваме с настърган пармезан. Скаридите се изпържват в щедро количество зехтин за кратко на силен огън. Добре запържени ги разбъркваме в готовото ризото. Сипваме по малко от прецедения бульон. За да стане ризотото кремообразно трябва да се разбърква. Щом изври, добавяме още бульон. Ризотото трябва да стане малко сухо, да не остава бульон. Накрая, за да се уплътни, се добавя мазнина – зехтин или студено масло, като непрекъснато се бърка. Добавя се оризът, без да се мие. Кръглият ориз

Продукти

  • 1 Зеленчуков или рибен бульон
  • 10 г черен чай
  • 400 г кръгъл ориз Карнароли
  • 1 лимон на резенчета
  • лимонов сок
  • 500 г сурови скариди
  • 50 г моркови
  • 50 г лук
  • 5 г чесън
  • зелени подправки
  • 100 г масло
  • 100 г пармезан

Свързани рецепти