Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в зехтина. Добавя се и оризът да се запържи съвсем леко. /Съветът на Мария Лаура е когато приготвяте ризото, да предвидите по 1 кафена чашка ориз на човек./Сипва се виното, което трябва да покрие ориза. Около 15-18 минути отнема изпаряването на виното, тогава започва насипването на зленчуковия бульон, малко по малко. Тиквата се пече с кората във фурна и се взима само месестата изпечена част от нея. Тя се добавя най-накрая, заедно с нарязаното на ивички сирене грюер и сиренето „Филаделфия“.

Продукти

  • 1 глава лук
  • 2 чаши ориз /ечемки
  • жито
  • овес/
  • 1 чаша бяло вино
  • сол
  • пипер
  • 200 мл зеленчуков бульон
  • 4 с.л. пюре от печена тиква
  • 100 г сирене грюер
  • 2 с.л. сирене „Филаделфия“
  • 6 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el suiker
  • 1 laurierblaadje
  • 1 bosje basilicum
  • 80 g pijnboompitten
  • 1 courgette
  • 150 g ricotta

Свързани рецепти