Ризото с тиква и градински чай

1. Нарежете на ситно лука и го запържете до мекост, около 3 минути, в плитка тенджера със зехтин.

2. Добавете 6 цели листа градински чай и разбъркайте.

3. Добавете ориза и обелената и нарязаната на малки кубчета тиква. Изключете котлона. Добавете и пилешкия бульон.

4. Захлупете тенджерата и я поставете във фурната на 200 градуса за 30 минути.

5. Отхлупете и разбъркайте ризотото, което на този етап е течно. Добавете маслото и настъргания пармезан. Разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер.

6. Поръсете ризотото с предварително леко запържени останалите листа салвия. Накрая поръсете още пармезан.

Продукти

  • 400 г ориз арборио 1 глава лук 1 с.л. зехтин 800 г тиква 12 листа салвия 1250 мл бульон сол и черен пипер 30 г масло 40 г прясно настърган пармезан

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички