Ризото с тиква и градински чай
Рецепта от: Дона Хей
1. Нарежете на ситно лука и го запържете до мекост, около 3 минути, в плитка тенджера със зехтин.
2. Добавете 6 цели листа градински чай и разбъркайте.
3. Добавете ориза и обелената и нарязаната на малки кубчета тиква. Изключете котлона. Добавете и пилешкия бульон.
4. Захлупете тенджерата и я поставете във фурната на 200 градуса за 30 минути.
5. Отхлупете и разбъркайте ризотото, което на този етап е течно. Добавете маслото и настъргания пармезан. Разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер.
6. Поръсете ризотото с предварително леко запържени останалите листа салвия. Накрая поръсете още пармезан.
Продукти
- 400 г ориз арборио 1 глава лук 1 с.л. зехтин 800 г тиква 12 листа салвия 1250 мл бульон сол и черен пипер 30 г масло 40 г прясно настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне