Ризото с пиле и зелен фасул
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Нарежете пилешкото месо на кубчета. Поръсете ги със сол и черен пипер и губаво ги разбъркайте. Загрейте тиган с 1 с.л. олио и запържете месото от всички страни, до златисто. Извадете го в чиния.
2. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в тиган с 1-2 с.л. олио за 3 минути. Добавете ориза и бъркайте, докато той стане прозрачен. Добавете бялото вино и оставете то да се изпари.
3. Затоплете бульона или разтворете кубче органичен бульон в топла вода. Добавяйте бульон черпак по черпак към ориза - колкото да покрие ориза, разбърквайте и щом течността се абсорбира, добавете следващата порция. Продължете да правите това в продължение на 15 минути, докато оризът поеме почти целия бульон.
4. Почистете тънък френски зелен боб и го нарежете на парчета с дължина от 2-3 см. Почистете чушката от семки и я нарежете на малки парчета. Добавете ги към ориза преди да добавите последния черпак бульон. Разбъркайте и щом течността се абсорбира, дръпнете от огъня. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
5. Добавете предварително настъргания пармезан и разбъркайте внимателно, докато той се разтопи.
2. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в тиган с 1-2 с.л. олио за 3 минути. Добавете ориза и бъркайте, докато той стане прозрачен. Добавете бялото вино и оставете то да се изпари.
3. Затоплете бульона или разтворете кубче органичен бульон в топла вода. Добавяйте бульон черпак по черпак към ориза - колкото да покрие ориза, разбърквайте и щом течността се абсорбира, добавете следващата порция. Продължете да правите това в продължение на 15 минути, докато оризът поеме почти целия бульон.
4. Почистете тънък френски зелен боб и го нарежете на парчета с дължина от 2-3 см. Почистете чушката от семки и я нарежете на малки парчета. Добавете ги към ориза преди да добавите последния черпак бульон. Разбъркайте и щом течността се абсорбира, дръпнете от огъня. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
5. Добавете предварително настъргания пармезан и разбъркайте внимателно, докато той се разтопи.
Продукти
- 2 парчета пилешки гърди без кожа 1 глава лук 1 скилидка чесън 400 г зелен фасул 1 червена чушка олио 300 г ориз за ризото 100 мл бяло вино 600 мл пилешки бульон 100 г пармезан сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери