Ризото с пиле и зелен фасул

Ризото с пиле и зелен фасул

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото месо на кубчета. Поръсете ги със сол и черен пипер и губаво ги разбъркайте. Загрейте тиган с 1 с.л. олио и запържете месото от всички страни, до златисто. Извадете го в чиния.
2. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в тиган с 1-2 с.л. олио за 3 минути. Добавете ориза и бъркайте, докато той стане прозрачен. Добавете бялото вино и оставете то да се изпари.
3. Затоплете бульона или разтворете кубче органичен бульон в топла вода. Добавяйте бульон черпак по черпак към ориза - колкото да покрие ориза, разбърквайте и щом течността се абсорбира, добавете следващата порция. Продължете да правите това в продължение на 15 минути, докато оризът поеме почти целия бульон.
4. Почистете тънък френски зелен боб и го нарежете на парчета с дължина от 2-3 см. Почистете чушката от семки и я нарежете на малки парчета. Добавете ги към ориза преди да добавите последния черпак бульон. Разбъркайте и щом течността се абсорбира, дръпнете от огъня. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
5. Добавете предварително настъргания пармезан и разбъркайте внимателно, докато той се разтопи.

Продукти

  • 2 парчета пилешки гърди без кожа
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 400 г зелен фасул
  • 1 червена чушка
  • олио
  • 300 г ориз за ризото
  • 100 мл бяло вино
  • 600 мл пилешки бульон
  • 100 г пармезан
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти