1. Филетирайте рибите и отделете костите и кожата им за бульона.
2. За бульона загрейте зехтина в дълбока тенджера и запържете нарязаните на ситно зеленчуци, без чесъна, в него. Използвайте само вътрешността на фенела или бейби фенел. Добавете кората от моринга или листа от лайм. След 1 минута добавете костите и кожата от рибата и нарязания на филийки чесън. Добавете бялото вино, разбъркайте. Добавете 1.5-2 литра гореща вода и оставете бульона да ври 20-25 минути. Прецедете бульона.
3. За ризотото първо смелете в кухненски робот морковите и обеления дженджифил. Добавете малко прецеден бульон и разбъркайте. Прехвърлете сместа в чиста кухненска кърпа или тензух и изтискайте сока. Сипете зехтин в дълбока тенджера и запържете ориза, като го бъркате непрекъснато в продължение на 2 минути. Добавете нарязаните на много ситно лук и чесън, овкусете със сол и черен пипер и семена от копър. Добавете малко бяло вино и малко прецеден бульон, пуснете шафрана и разбъркайте. налейте още бульон, до ръба на ориза. Добавете и сока от моркови и джинджифил. Разбъркайте, захлупете и оставете ориза да ври 20 минути, на слаб огън.
4. Намажете филетата тилапия със зехтин, поръсете ги със сол и черен пипер. нарежете обелените лимони на резени, като премахвате и ципата между тях. Поставете едно филе със страната, която е била с кожа, нагоре и подредете резени лимони върху него. подредете листа босилек и стъркове копър и захлупете с друго филе тилапия, със страната, която е била с кожа, надолу. Увийте така приготвения сандвич в парче прозрачно фолио. Пуснете увитите филета риба в горещия бульон, захлупете и варете на много слаб огън 30 минути.
5. Добавете масло, нарязан кориандър и малко лимонов сок към готовото ризото и разбъркайте. Накрая добавете сушените листа моринга на прах и разбъркайте.
6. Сипете ризотото в ринг по средата на чиния, върху него подредете разрязания сандвич от риба. Поръсете със зехтин.

Продукти

  • За бульона:100 мл зехтин 200 г нарязани моркови 200 г нарязан лук 200 г нарязано селъри 200 г нарязан фенел 4 скилидки чесън 200 мл бяло вино 100 г кора от морингаЗа ризотото:250 г ориз арборио щипка шафран 2 скилидки чесън 1 глава червен лук 100 мл зехтин сол и черен пипер 1 ч.л. семена от копър 1 с.л. нарязан джинджифил 1 кг моркови 2 с.л. масло 2 лимона настъргана кора 1 ч.л. сушени листа от морингаЗа рибата:0.5 кг филе тилапия 2 лимона 1 връзка босилек 0.5 връзка копър 100 мл зехтин сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички