Ризото с фенел
1. Разрежете всяка глава фенел на две и изрежете твърдата и част. Останалото нарежете и го сложете в тиган с 1-2 с.л. зехтинв него. Добавете нарязания на ситно чесън и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и захлупете тигана. Варете 20 минути на слаб огън.
2. Разтворете кубчетата бульон в гореща вода.
3. В тенджера сипете 1 с.л. зехтин и 1 с.л. масло. Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете за 4 минути. Добавете ориза и го запържете,к ато бъркате непрекъснато в продължение на 3 минути. Започнете да изливате по 1-2 черпака от топлия бульон, колкото да покрие ориза. Щом течността се абсорбира, добавете още бульон, продължете до пълното абсорбиране на целия бульон, около 20 минути.
4. Настържете пармезана. кората на лимона настържете направо върху ориза, добавете задушения фенел и настъргания пармезан.
5. Сложете обезкостените бутчета без кожа в тавичка. Поръсете ги с оцет, зехтин, сол и черен пипер и много хубаво ги оваляйте в тях. Печете месото в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути. Извадете тавата и добавете целите чери домати и печете още 5 минути.
6. Сервирайте ризото с фенел с печено пилешко бутче и печени доматчета.

Продукти

  • 4 обезкостени пилешки бутчета 2 глави фенел 2 скилидки чесън зехтин 2 с.л. балсамов оцет 1 с.л. мед 250 г чери домати 1 литър вода 2 кубчета органичен пилешки бульон 1 глава лук 50 г масло 375 г късозърнест ориз 100 г пармезан 1 лимон настъргана кора

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички