Ризото с ечемик и сотирани гъби
Рецепта от: Рейчъл Ку
1. В голям сух тиган запечете перления ечемик, за около 3 минути, до златисто. Разбърквайте почти постоянно. Пресипете запечения ечемик в чиния.
2. Пуснете 20 г масло в тигана. Щом то се разтопи, добавете нарязания на ситно лук. Поръсете с щипка сол и го запържете на слаб огън, за 5 минути. Добавете нарязания на ситно морков, поръсете с бахар и разбъркайте. Гответе докато лукът омекне.
3. Върнете ечемика в тигана и залейте с горещ бульон. Разбъркайте и варете 20 минути, като разбърквате от време на време, до пълното сваряване на зърната ечемик. Ако е необходимо, долейто още бульон.
4. В друг, добре загрят тиган разтопете останалите 40 г масло. Щом маслото зацвърчи, пуснете предварително почистените със суха четка гъби. Поръсете със сол и сотирайте за около 2 минути, на силен огън, докато гъбите придобият златист цвят. Накрая поръсете с 2/3 от нарязаните листа магданоз.
5. Щом ечемикът е сварен, добавете заквасената сметана и разбъркайте докато се разтопи.
6. Разпределете топлото ризото в дълбоки чинии. върху него разпределете сотираните гъби. Поръсете всяка порция с настъргано зряло сирене и нарязани на стино листа магданоз.
Продукти
- 280 г перлен ечемик
- 60 г масло
- 1 глава лук
- морска сол
- 1 морков
- 1 ч.л. смлян бахар
- 1 1/2 литър зеленчуков бульон
- 200 г гъби пачи крак
- шепа листа магданоз
- 5 с.л. заквасена сметана
- 50 г зряло сирене - кашкавал, чедър, пармезан
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне