Ризи-бизи
Рецепта от: Давид Скоко
- Нарежете лука на ситно. Отделете 1 с.л. от нарязания лук, а останалият запържете в тиган с 2-3 с.л. зехтин докато стане прозрачен. Добавете щипка сол.
- Измийте ориза в цедка под течаща студена вода. Изцедете го добре и го добавете при лука. Запържете ориза за 3-4 минути, като го разбърквате непрекъснато. Налейте бульона и оставете ориза да ври на тих огън 10 минути.
- Измийте граха и го отцедете. В друг тиган запържете отделения лук в малко зехтин заедно с нарязана на тънки филийки скилидка чесън, щипка сол, щипка черен пипер, розмарин и риган. Добавете 200 г грах. Гответе 5 минути.
- Нарежете бекона на тънки лентички и го запържете до златисто в тиган.
- Добавете отделените 100 г грах към ориза.
- Пресипете в блендер запължения грах с лук и чесън. Добавете масло и малко бульон. Пасирайте до гладкост. Изсипете сместа в ориза и разбъркайте.
- Сервирайте ризи-бизи със запържен бекон и листенца риган.
Продукти
- 300 г ориз карнароли
- 300 г грах (замразен или от консерва)
- 1 литър зеленчуков бульон
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 стрък риган
- 1 клонче розмарин
- 80 г масло
- 100 г бекон
- зехтин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото