Начин на приготвяне:

1. За рьощи изтискайте лимонов сок в купа. След това в нея настържете предварително обелените зелени банани. Изтискайте настърганите банани между дланите си и ги сложете в друга купа. Добавете нарязан на тънки кръгчета пресен лук, нарязаната на ситно люта чушка и нарязаните листенца мащерка. Разбъркайте добре и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте отново.

2. Оформете 8 плоски кюфтета. Загрейте тиган и сипете зехтина в него. Пържете кюфтенцата на порции, по 5-6 минути от всяка страна. Извадете върху кухненска хартия.

3. За гуакамолето разрежете авокадото на две, извадете костилката му и го обелете. Нарежете на едро и сложете в купа. Намачкайте грубо авокадото. Разрежете домата на четвъртини и изрежете семките им. Нарежете на кубчета и ги добавете при авокадото. Добавете и накъсаната на парченца солена треска (ако рибата е сушена, трябва да я накиснете предварително във вода). Добавете нарязаните листа кориандър и поръсете с прясно смлян черен пипер. Разбъркайте внимателно. Отгоре поръсете с нарязана на ситно люта чушка.

4. Сервирайте рьощи със зелени банани с гуакамоле със солена треска.

 

Продукти

  • 4 зелени банана
  • 1 лимон, сок
  • 2 стръка мащерка
  • 1/2 червена люта чушка Скоч Боне
  • 3 стръка пресен лук
  • 2 с.л. зехтин
  • 25 г масло
  • сол и черен пипер

 

За гуакамолето:

  • 1 авокадо
  • 250 г сушена солена треска
  • 1/2 люта чушка Скоч Боне
  • 1 узрял домат
  • шепа листа кориандър
  • 1/2 лайм, сок
  • прясно смлян черен пипер

 

Допълнително:

  • чили олио
  • кориандър

Свързани рецепти