Ригатони със сос арабиата и сьомга

Ригатони със сос арабиата и сьомга

Начин на приготвяне:

1. Загрейте зехтина в тиган. Добавете предварително обелените и нарязани на тънки филийки скилидки чесън. Добавете и нарязаните на дребни кубчета люти чушки, без семките. Запържете за 2 минути, като разбърквате.
2. Добавете нарязаните домати от консерви /х400 г/ и ситно нарязания магданоз. Намалете силата на огъня и разбъркайте. Гответе соса 10 минути, като разбърквате от време на време.
3. Нарежете предварително почистеното от кожа и кости филе на кубчета от по 1 см. Добавете рибата в соса, овкусете със сол и разбъркайте внимателно. Гответе 2-3 минути и дръпнете от огъня.
4. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода ал денте. Прецедете я и я добавете към соса. Върнете тигана на котлона за 20-30 секунди. Поднесете пастатата.

Продукти

  • 6 с.л. зехтин екстра върджин
  • 2 скилидки чесън
  • 2 червени люти чушки
  • 2 консерви нарязани домати
  • 3 с.л. нарязан на ситно магданоз
  • 400 г прясно филе от сьомга
  • 500 г ригатони

Свързани рецепти