Ригатоне с гъби

Ригатоне с гъби

Описание:

1. Сварете ригатоните в тенджера с вряла подсолена вода. Варете 2 минути по-малко от указаното на пакета. След това прецедете пастата.
2. За соса разтопете маслото в тенджера и добавете брашното. Запържете го за 2 минути, като бъркате енергично. Добавете първо малко то хладкото мляко и разбъркайте. След това изсипете цялото мляко и разбъркайте до гладкост.
3. Пуснете дафиновия лист, гвоздейчето карамфил и обелената половинка глава лук. Настържете индийско орехче. Оставете соса да къкри 10 минути. След това извадете дафиновия лист, лука и карамфила.
4. Настържете сиренето /използвайте твърдо зряло сирене/. Добавете 2/3 от него в соса и разбъркайте. Дръпнете от котлона.
5. Подредете макароните изправени в огнеупорни купички. Полейте със сос. подредете гъбите изправени в и между макароните. Поръсете с по малко настъргано сирене. Запечете пастата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути.
6. Поръсете топлата паста с гъби със ситно нарязан магданоз и поднесете.

Продукти

  • 250 г ригатони
  • 2 с.л. масло
  • 30 г брашно
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 0.5 глава лук
  • 1 дафинов лист
  • 1 гвоздейче карамфил
  • щипка прясно настъргано индийско орехче
  • сол и черен пипер
  • 2 с.л. едрозърнеста горчица
  • 100 г сирене грюер
  • 170 г японски гъби - шимеджи
  • еноки
  • магданоз

Свързани рецепти