Ричарели

Ричарели

Начин на приготвяне:

1. Разбийте белтъците с помощта на миксер. В движение добавете лимоновия сок и разбивайте до получаването на сняг.
2. Смелете фино бадемите в блендер.
3. Към разбитите белтъци добавете пудрата захар и смлените бадеми. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и екстракта от горчив бадем. Разбъркайте внимателно, до хомогенност, с помощта на шпатула. Пресипете тестото в купа, покрийте я с прозрачно фолио и поставете в хладилник за най-малко 4 часа.
4. Постлете голяма плокса тава с хартия за печене. Подредете малки парченца ядлива хартия на достатъчно разстояние едно от друго. С почощта на лъжица загребвайте от сместа и поставяте топчетата върху парчетата ядлива хартия. Помагайте си с предварително навлажнени пръсти. поръсете сладките с пудра захар и печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 20 минути.
Сладките стават още по-вкусни след като престоят 1 ден. Поднесете с бяло вино.

Продукти

  • 200 г белени бадеми
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 2 белтъка
  • 200 г пудра захар
  • 1 шушулка ванилия
  • 1 портокал
  • настъргана кора
  • 1 с.л. екстракт от горчив бадем

Свързани рецепти