Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно лука и чесъна, наденицата на лентички, а аншоата на парченца. Запържете всичко в дълбок тиган със зехтин. Добавете обелените и нарязани на едро картофи, доматите и виното. Разбъркайте и оставете всичко да къкри десетина минути.
2. Добавете различни видове риба по ваш избор /може да сложите и скариди/ на парчета. Овкусете със сол и пипер и добавете нарязания зелен лук, маслините, каперсите и изтискайте лимона. Разбърквайте внимателно ястието до готовност. Парчетата риба трябва да останат цели.

Продукти

  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 50 г суха наденица
  • 1 бурканче аншоа
  • 500 г картофи
  • 2 консерви нарязани домати
  • 1 връзка зелен лук
  • 1 бутилка червено вино
  • 800 г смесени рибни филета
  • сол и черен пипер
  • 1 лимон
  • 100 г зелени маслини без костилки
  • 50 г каперси

Свързани рецепти