1. Нарежете на ситно лука и чесъна, наденицата на лентички, а аншоата на парченца. Запържете всичко в дълбок тиган със зехтин. Добавете обелените и нарязани на едро картофи, доматите и виното. Разбъркайте и оставете всичко да къкри десетина минути.
2. Добавете различни видове риба по ваш избор /може да сложите и скариди/ на парчета. Овкусете със сол и пипер и добавете нарязания зелен лук, маслините, каперсите и изтискайте лимона. Разбърквайте внимателно ястието до готовност. Парчетата риба трябва да останат цели.

Продукти

  • 2 глави лук 2 скилидки чесън 50 г суха наденица 1 бурканче аншоа 500 г картофи 2 консерви нарязани домати 1 връзка зелен лук 1 бутилка червено вино 800 г смесени рибни филета сол и черен пипер 1 лимон 100 г зелени маслини без костилки 50 г каперси

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички