Начин на приготвяне:

1. Измийте хубаво картофите и премахнете черните точки по кората им. Сложете картофите в тенджера с подсолена вода и ги сварете за 15 минути.
2. Прецедете картофите и ги върнете в тенджерата. Разрежете всеки картоф на 2-3 парчета, полейте с олио и овкусете със сол и черен пипер. Запържете картофите за кратко и ги поръсете с нарязан на ситно копър.
3. Поръсете филетата от треска или друга бяла риба със сол, черен пипер и къри, и от двете страни. Увийте всяко филе в лист нори /лъскавата страна на листа е надолу/. Слепете краищата на рулата с вода.
4. Загрейте добре тиган и сипете в него 1 с.л. зехтин. Поставете рулата с риба и ги пържете по 5 минути от всяка страна.
5. За салатата разрежете главите цикория на две и отстранете сърцевината им. Нарежете цикорията на тънко и я сложете в купа. Обелете мандарините и портокала и ги нарежете на ситно. Дивият лук също нарежете на ситно. Смесете всичко в купата и начупете орехите върху тях. Овкусете със сол и зехтин. Добавете извара или крем сирене и щипка къри. Разбъркайте много хубаво.
6. Сервирайте руло с риба, задушени картофи и салата от цикория, гарнирани с резени лимон.

Продукти

  • 600 г розови картофи
  • 8 глави цикория
  • 1 връзка див лук
  • 4 мандарини
  • 1 портокал
  • 3 с.л. сурови орехи
  • зехтин
  • 4 с.л. извара
  • 2 ч.л. къри
  • 4 филета бяла риба
  • 4 листа нори
  • 1 връзка копър
  • 1 лимон
  • сол

Свързани рецепти