1. Филето риба трябва да е без кожа и без никакви кости. Нарежете филетата на тънки парчета с дължина около 5-6 см.

2. В чиния сипете бадемовото брашно или фино смлените хлебни трохи. Настържете фино лимоновата кора и добавете щипка сол. Разбъркайте. Оваляйте рибните парченца в сместа.

3. Разстелете една кора, намажете я с разтопено масло. В долния край на кората, откъм широката страна, поставете 4 рибни пръчици. С нож изрежете ленти. Завийте всяко парче риба на руло, като прегънете кората отстрани.

4. Подредете рибните пръчици в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете с разтопено масло. Поръсете с малко сусам. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10-12 минути.

5. В купичка смесете заквасената сметана, сладкия чили сос и нарязания на ситно копър. Овкусете със сол и разбъркайте добре.

6. Поднесете рибните пръчици със соса.

Продукти

  • 500 г филе от бяла риба (треска, снапър, хек)
  • 50 г бадемово брашно или хлебни трохи
  • 1 лимон, настъргана кора
  • 5 листа точени кори
  • 50 г разтопено масло
  • сол сусам
  • За соса:
  • 4 с.л. заквасена сметана
  • 2 с.л. сладък чили сос
  • 2 стръка копър
  • 1/2 лимон, сок

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички