Рибни пръчици в точени кори
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Филето риба трябва да е без кожа и без никакви кости. Нарежете филетата на тънки парчета с дължина около 5-6 см.
2. В чиния сипете бадемовото брашно или фино смлените хлебни трохи. Настържете фино лимоновата кора и добавете щипка сол. Разбъркайте. Оваляйте рибните парченца в сместа.
3. Разстелете една кора, намажете я с разтопено масло. В долния край на кората, откъм широката страна, поставете 4 рибни пръчици. С нож изрежете ленти. Завийте всяко парче риба на руло, като прегънете кората отстрани.
4. Подредете рибните пръчици в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете с разтопено масло. Поръсете с малко сусам. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10-12 минути.
5. В купичка смесете заквасената сметана, сладкия чили сос и нарязания на ситно копър. Овкусете със сол и разбъркайте добре.
6. Поднесете рибните пръчици със соса.
Продукти
- 500 г филе от бяла риба (треска, снапър, хек)
- 50 г бадемово брашно или хлебни трохи
- 1 лимон, настъргана кора
- 5 листа точени кори
- 50 г разтопено масло
- сол сусам
- За соса:
- 4 с.л. заквасена сметана
- 2 с.л. сладък чили сос
- 2 стръка копър
- 1/2 лимон, сок
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Лесно фондю със сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони