Рибни кюфтета с пушена треска

Рибни кюфтета с пушена треска

Начин на приготвяне:

1. Обелете и настържете на едро ренде картофите. След това ги изтискайте много добре.
2. В купа смесете изцедените настъргани картофи и накъсаната на парченца пушена треска. Съотношението трябва да е 1:1. Добавете и нарязания на ситно магданоз. Овкусете със сол и черенпипер и разбъркайте добре. Оформете плоски кюфтета от сместа.
3. В дълбока чиния разбийте яйцата. В друга сипете брашното, а в трета - царевичния грис. Овалвайте всько кюфте първо в брашно, след това в яйце и накрая в царевичния грис.
4. Загрейте 3-4 с.л. олио в тиган и пържете кюфтетата по 3 минути от всяка страна.
5. За салатата в голяма купа направете дресингг като смесите майонезата, заквасената сметана, пастата уасаби, настърганата кора от лайм и сока му. Разбъркайте добре.
6. Обелете зеленчуците и ги нарежете на тънки пръчици, лука - на полумесеци. Добавете ги в купата с дресинга ир азбъркайте много добре. Добавете листа кориандър и разбъркайте отново. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Продукти

  • 400 г картофи
  • 1 връзка магданоз
  • 400 г пушена треска
  • 2 яйца
  • 100 г брашно
  • олио
  • 100 г царевичен грис

За салатата:

  • 0.5 глава целина
  • 2 моркова
  • 1 малка глава червен лук
  • 2 с.л. майонеза
  • 1 с.л. заквасена сметана
  • 1 лайм
  • настъргана кора и сок
  • 1 щипка паста уасаби
  • листа кориандър

Свързани рецепти