Рибни кюфтета по тайландски

1. Сложете в блендер филето, настъргания джинджифил, сладкото от чили, листата кориандър и белтъка. Смелете хубаво. Оставете сместа за 10-15 минути в хладилника да се стегне.

2. С малка чашка или мерителна лъжица взимайте от сместа и оформете еднакви кюфтенца. След това с ръце им придайте по-заоблена форма.

3. Загрейте тиган с мазнина и изпържете кюфтетата от двете страни - мазнината трябва да ги покрива до половината. Изпържените кюфтета поставяйте върху кухненска хартия, за да се изцеждат.

4. За дресинга смесете в купа захарта, рибния сос и лимонов сок и разбъркайте. Нарежете краставицата с помощта на широка белачка и я сложете в купата непосредствено преди да консумирате салатата. Разбъркайте хубаво.

5. Сервирайте рибни кюфтенца с гарнитура от салата и листа пресни мента и кориандър.

Продукти

  • За рибните кюфтета:1 шепа пресен кориандър 500 г филе от бяла риба 2 ч.л. настърган джинджифил 2 с.л. сладко от чили 1 белтъкЗа салатата:1.5 с.л. захар 2 с.л. лимонов сок 1 краставица 1 шепа прясна мента 1 шепа пресен кориандър 2 с.л. рибен сос

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички