Рибни кюфтета по тайландски
Рецепта от: Дона Хей
1. Сложете в блендер филето, настъргания джинджифил, сладкото от чили, листата кориандър и белтъка. Смелете хубаво. Оставете сместа за 10-15 минути в хладилника да се стегне.
2. С малка чашка или мерителна лъжица взимайте от сместа и оформете еднакви кюфтенца. След това с ръце им придайте по-заоблена форма.
3. Загрейте тиган с мазнина и изпържете кюфтетата от двете страни - мазнината трябва да ги покрива до половината. Изпържените кюфтета поставяйте върху кухненска хартия, за да се изцеждат.
4. За дресинга смесете в купа захарта, рибния сос и лимонов сок и разбъркайте. Нарежете краставицата с помощта на широка белачка и я сложете в купата непосредствено преди да консумирате салатата. Разбъркайте хубаво.
5. Сервирайте рибни кюфтенца с гарнитура от салата и листа пресни мента и кориандър.
Продукти
- За рибните кюфтета:1 шепа пресен кориандър 500 г филе от бяла риба 2 ч.л. настърган джинджифил 2 с.л. сладко от чили 1 белтъкЗа салатата:1.5 с.л. захар 2 с.л. лимонов сок 1 краставица 1 шепа прясна мента 1 шепа пресен кориандър 2 с.л. рибен сос
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Дона Хей
Брауни кексчета с малини
Рецепти Дона Хей
Свински ребра с кленов сироп и бърбън
Рецепти Дона Хей
Боровинков крем брюле
Рецепти Дона Хей
Шоколадов фъдж кейк
Рецепти Дона Хей
Бисквити с парченца шоколад
Рецепти Дона Хей
Кюфтенца от свинско с копър
Рецепти Дона Хей
Паста с три сирена
Рецепти Дона Хей
Печено пилешко с чоризо
Рецепти Дона Хей
Гурме бургери
Рецепти Дона Хей
Лимонов пудинг