Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Рибни кюфтета по тайландски

категория 0/5

1. Сложете в блендер филето, настъргания джинджифил, сладкото от чили, листата кориандър и белтъка. Смелете хубаво. Оставете сместа за 10-15 минути в хладилника да се стегне.

2. С малка чашка или мерителна лъжица взимайте от сместа и оформете еднакви кюфтенца. След това с ръце им придайте по-заоблена форма.

3. Загрейте тиган с мазнина и изпържете кюфтетата от двете страни - мазнината трябва да ги покрива до половината. Изпържените кюфтета поставяйте върху кухненска хартия, за да се изцеждат.

4. За дресинга смесете в купа захарта, рибния сос и лимонов сок и разбъркайте. Нарежете краставицата с помощта на широка белачка и я сложете в купата непосредствено преди да консумирате салатата. Разбъркайте хубаво.

5. Сервирайте рибни кюфтенца с гарнитура от салата и листа пресни мента и кориандър.

За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Дона Хей