Рибни бисквити със салата от авокадо
1. За рибните кюфтета може да използвате както замразена, така и прясна риба. Подсушете добре филетата и ги нарежете на малки парчета. В купа смесете рибата, 1 яйце, горчицата, нарязания на ситно лук и настърганата лимонова кора. Изрежете кората на филиите хляб и нарежете меката част на кубчета. Добавете ги в купата и разбъркайте сместа добре. Оформете плоски кюфтета.
2. В една чиния сипете брашното, в друга - галетата, а в трета разбийте останалите 2 яйца. Оваляйте кюфтета първо в брашното, после в яйцето и накрая в галета. В тиган сипете 1-2 с.л. олио и пържете рибните кюфтета от двете страни, за около 6 минути.
3. За салатата, в купа смесете оцета, горчицата и зехтина. Издълбайте вътрешността на авокадата и ги нарежете на резени. Сложете авокадото в купата и разбъркайте. Добавете нарязаните на половинки чери доматчета, прецедения сварен бял боб. добавете и нарязания на ситно див лук. Разбъркайте салатата добре.
4. Сервирайте салата с авокадо и рибни бискивити, гарнирайте с резени лимон.

Продукти

  • За рибните бисквити:400 г филе от треска 2 филии бял хляб 1 с.л. горчица 1 глава лук 3 яйца 3 с.л. брашно 3 с.л. галета 1 лимон 2 с.л. олио 1 ч.л. настъргана лимонова кораЗа салатата:2 с.л. зехтин 1 с.л. оцет 1 с.л. горчица 150 г зелена салата 250 г чери домати 2 авокадо 400 г сварен бял боб 0.5 връзка див лук

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички