Начин на приготвяне:
1. За рибните кюфтета може да използвате както замразена, така и прясна риба. Подсушете добре филетата и ги нарежете на малки парчета. В купа смесете рибата, 1 яйце, горчицата, нарязания на ситно лук и настърганата лимонова кора. Изрежете кората на филиите хляб и нарежете меката част на кубчета. Добавете ги в купата и разбъркайте сместа добре. Оформете плоски кюфтета.
2. В една чиния сипете брашното, в друга - галетата, а в трета разбийте останалите 2 яйца. Оваляйте кюфтета първо в брашното, после в яйцето и накрая в галета. В тиган сипете 1-2 с.л. олио и пържете рибните кюфтета от двете страни, за около 6 минути.
3. За салатата, в купа смесете оцета, горчицата и зехтина. Издълбайте вътрешността на авокадата и ги нарежете на резени. Сложете авокадото в купата и разбъркайте. Добавете нарязаните на половинки чери доматчета, прецедения сварен бял боб. добавете и нарязания на ситно див лук. Разбъркайте салатата добре.
4. Сервирайте салата с авокадо и рибни бискивити, гарнирайте с резени лимон.
2. В една чиния сипете брашното, в друга - галетата, а в трета разбийте останалите 2 яйца. Оваляйте кюфтета първо в брашното, после в яйцето и накрая в галета. В тиган сипете 1-2 с.л. олио и пържете рибните кюфтета от двете страни, за около 6 минути.
3. За салатата, в купа смесете оцета, горчицата и зехтина. Издълбайте вътрешността на авокадата и ги нарежете на резени. Сложете авокадото в купата и разбъркайте. Добавете нарязаните на половинки чери доматчета, прецедения сварен бял боб. добавете и нарязания на ситно див лук. Разбъркайте салатата добре.
4. Сервирайте салата с авокадо и рибни бискивити, гарнирайте с резени лимон.
Продукти
За рибните бисквити:
- 400 г филе от треска
- 2 филии бял хляб
- 1 с.л. горчица
- 1 глава лук
- 3 яйца
- 3 с.л. брашно
- 3 с.л. галета
- 1 лимон
- 2 с.л. олио
- 1 ч.л. настъргана лимонова кора
За салатата:
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. оцет
- 1 с.л. горчица
- 150 г зелена салата
- 250 г чери домати
- 2 авокадо
- 400 г сварен бял боб
- 0.5 връзка див лук