Начин на приготвяне:

1. За соса сипете тахана в купичка и добавете киселото мляко, лимоновия сок и щипка сол. Разбъркайте добре.
2. Нарежете рибното филе с кожа на парчета и ги подредете в дълбока чиния. Поръсете ги със смес от подправки - бахарат, щипка сол и щипка захар. Добавете и 1 с.л. зехтин. Оваляйте рибата в подправките с ръце и я оставете да постои 5-10 минути.
3. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Сипете 3-4 с.л. зехтин в тиган и щом той добре се загрее, добавете лука. Овкусете с щипка сол и щипка захар и гответе докато лукът започне да омеква. Избутайте го встрани и по средата подредете парчетата риба с кожата надолу. Разпределет лука и върху рибата.
4. Поръсете лютия пипер. Обърнете парчетата риба. Разпръснете разрязаните на половинки чери домати. Гответе докато доматите се разпукат. Накрая поръсете с лимонов сок.
5. Намажете питка с тахановия сос и сипете от пържената риба с лук и домати. Поръсете с пресни листа кориандър. Завийте питката и поднесете.

Продукти

  • 0.5 ч.ч. сусамов тахан
  • 3 с.л. кисело мляко
  • 1 лимон
  • сок
  • 2 филета ципура
  • зехтин
  • 3 глави лук
  • щипка едър лют червен пипер
  • 125 г чери домати
  • щипка сол
  • щипка захар
  • тънки питки

Свързани рецепти