Рибна яхния
Рецепта от: Давид Скоко
- Сварете полентата съгласно инструкциите, пресипете я в квадратна форма, покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади.
- Филетирайте всички видове риба, които сте подбрали. Костите и главите отделете за буьона. Остранете костите от филетата с помощта на пинсети. Подредете филетата в тавичка, посолете ги и ги полейте с малко оцет.
- В тенджера сложете да заври вода. Сложете почистените и нарязани на едро 1 глава лук, корен и листа от магданоз, морков, парче целина. Добавете костите и главите от рибата. Посолете и добавете анасона. Гответе 20 минути.
- Нарежете на ситно другата глава лук и я запържете в тиган с 3-4 с.л. зехтин. Нарежете предварително почистената сепия на ситно и добавете и нея. Разбъркайте и гответе докато лукът омекне. След това добавете белени домати, дафинов лист и стръкче розмарин. Овкусете със сол и прясно смлян черен пипер. Разбъркайте докато течността се изпари напълно. Налейте бяло вино. Щом то се изпари, добавете люта чушка, прецедения бульон, захлупете и гответе
- Подсушете филетата риба и ги оваляйте в брашно. Изпържете ги загрят тиган с олио от двете страни, за кратко. Поставете филетата в яхнията и гответе 10-15 минути без да разбърквате. Може да разтръсквате съда от време на време.
- Нарежете полентата на ленти и ги запечете от двете страни в грил-тиган. Сервирайте рината яхния с полента.
Продукти
- 1 ½ кг микс от риби (хек, акула, риба скорпион, морски дявол, манта рей, змиорка, ципура и др.)
- 200 г сепия
- 2 големи глави лук
- 2 моркова
- парче целина
- корен и листа от магданоз 400 г цели белени домати от консерва
- 2 дафинови листа
- 1 стрък розмарин
- 1 звездичка анасон
- 1 люта чушка
- 100 мл бяло вино
- сол и черен пипер
- 100 мл винен оцет
- 2 дафинови листа
- 250 г инстантна полента
- 200 г брашно
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол