1. Обелете и нарежете чесъна на филийки, а чушката начупете. Запържете ги в загрятия зехтин за минута.
2. Добавете месото от глави на хек, което предварително сте подсушили и ги пържете 15 минути, като тръскате тигана от време на време.
3. Изцедете мазнината от тигана в друг съд, като придържате месото с решетеста лъжица. Оставете рибешките глави да поизстинат.
4. Нарежете на ситно магданоза. Добавете го към рибешките глави и върнете тигана на котлона. Разклащайте енергично тигана, докато не видите, че че сосът се сгъстява.
5. Поднесете ястието с нарязана на филийки топла франзела и чаша бяло вино.

Продукти

  • 600 г месо от глави на хек 1 скилидка чесън 1 ч.ч. зехтин 1 сушена червена люта чушка 1 връзка магданоз сол и черен пипер 0.5 франзела

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички