Рибешки глави в чеснов сос
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете и нарежете чесъна на филийки, а чушката начупете. Запържете ги в загрятия зехтин за минута.
2. Добавете месото от глави на хек, което предварително сте подсушили и ги пържете 15 минути, като тръскате тигана от време на време.
3. Изцедете мазнината от тигана в друг съд, като придържате месото с решетеста лъжица. Оставете рибешките глави да поизстинат.
4. Нарежете на ситно магданоза. Добавете го към рибешките глави и върнете тигана на котлона. Разклащайте енергично тигана, докато не видите, че че сосът се сгъстява.
5. Поднесете ястието с нарязана на филийки топла франзела и чаша бяло вино.
2. Добавете месото от глави на хек, което предварително сте подсушили и ги пържете 15 минути, като тръскате тигана от време на време.
3. Изцедете мазнината от тигана в друг съд, като придържате месото с решетеста лъжица. Оставете рибешките глави да поизстинат.
4. Нарежете на ситно магданоза. Добавете го към рибешките глави и върнете тигана на котлона. Разклащайте енергично тигана, докато не видите, че че сосът се сгъстява.
5. Поднесете ястието с нарязана на филийки топла франзела и чаша бяло вино.
Продукти
- 600 г месо от глави на хек 1 скилидка чесън 1 ч.ч. зехтин 1 сушена червена люта чушка 1 връзка магданоз сол и черен пипер 0.5 франзела
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери