Начин на приготвяне:

1. Филетирайте различни видове прясна риба - костур, ханос или други, като запазите главите и костите.
2. Сипете зехтин в дълбока тенджера и запържете предварително почистените и нарязани зеленчуци. добавете дафиновите лиса и стръка розмарин. След 5 минути добавете шафрана и разбъркайте. Добавете доматеното пюре и разбъркайте.
2. Загрейте добре тиган, сипете малко зехтин и запържете костите и главите на рибите за 2 минути. Добавете почти цялото бяло вино и щом то се изпари, дръпнете от огъня и изсипете всичко в тенджерата със зеленчуците.
3. Добавете рибния бульон и нарязаните домати. Варете 30 минути.
4. Прецедете супата през преса за картофи. Върнете прецедената супа на котлона. Добавете останалото вино, табаското, както и сока от портокала.
5. В тиган с малко олио запържете леко парчетата риба и скаридите. Пуснете ги внимателно в супата.
6. Сервирайте рибена супа с хляб.

Продукти

  • 1 глава лук
  • 5 скилидки чесън
  • 2 моркова
  • 1 червена чушка
  • 2 дафинови листа
  • 1 стрък розмарин
  • щипка шафран
  • 3 домата
  • 150 мл доматено пюре
  • 1 портокал
  • сок
  • 1 с.л. зелено табаско
  • 0.5 бутилка бяло вино
  • сол и черен пипер
  • пресни скариди
  • костур
  • ханос и др.
  • 1 литър рибен бульон

Свързани рецепти