Начин на приготвяне:

1. Нарежете чоризото на малки кубчета и го запържете в дълбока тенджера заедно с небелена и леко смачкана скилидка чесън, докато придобие златист цвят. Извадете чоризото в чиния, скилидката чесън отстранете.
2. В мазнината от чоризото запържете нарязаните лук и селъри. Добавете и нарязания фенел на тънки полумесеци, след като сте остранили твърдата му част. Овкусете със сол и черен пипер и щом зеленчуците поомекнат, добавете бялото вино. Щом то заври, изсипете доматите и добавете щипка захар. Захлупете, намалете огъня и оставете сместа да къкри 10 минути.
3. Добавете нарязаните на кубчета картофи, шафрана и червения пипер. Добавете морска сол и рибен бульон. Захлупете и варете на слаб огън 30 минути.
4. Върнете чоризото в супата заедно с почистените от кости филенца костур. Захлупете и варете 3-4 минути, колкото рибата да промени цвета си на бял.
5. Сервирайте рибената супа в купички, поръсете с листенца магданоз.

Продукти

  • 8 филенца костур
  • 1 наденица чоризо
  • 6 картофа
  • 2 глави фенел
  • 1 глава лук
  • 0.5 стрък селъри
  • 3 скилидки чесън
  • 800 г белени домати от консерва
  • 0.5 литър рибен бульон
  • щипка шафран
  • щипка червен пипер
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • сол и черен пипер
  • щипка захар
  • магданоз

Свързани рецепти