Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Рибена чорба

категория 0/5
1. Почистете различните видове риба и ги сварете за около 30 минути в подсолена вода, заедно с нарязаната на едро глава лук и дафиновия лист.

2. Извадете рибата и я обезкостете, а бульона прецедете.

3. Чушките, останалия лук и резенето нарежете на малки кубчета. Запържете ги в загретия зехтин.

4. Добавете доматения концентрат. Разбъркайте и след около минута налейте бульона. Пуснете картофите, предварително обелени и нарязани на малки кубчета, както и нарязания на кубчета домат. 

5. Поръсете с нарязания на ситно девесил и сухия риган. Овкусете със сол и черен пипер и варете около 30 минути.

6. Върнете рибата и щом супата кипне, дръпнете от огъня.

7. Стрийте черния пипер в хаванче. Добавете чесъна и солта, смачкайте и сложете нарязаните на ситно чушка и девесил, счукайте отново.

8. Налейте зехтина и оцета и разбъркайте. Супата се поднася с пикантния сос.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Стоян и Лора