Начин на приготвяне:

1. Почистете различните видове риба и ги сварете за около 30 минути в подсолена вода, заедно с нарязаната на едро глава лук и дафиновия лист.

2. Извадете рибата и я обезкостете, а бульона прецедете.

3. Чушките, останалия лук и резенето нарежете на малки кубчета. Запържете ги в загретия зехтин.

4. Добавете доматения концентрат. Разбъркайте и след около минута налейте бульона. Пуснете картофите, предварително обелени и нарязани на малки кубчета, както и нарязания на кубчета домат. 

5. Поръсете с нарязания на ситно девесил и сухия риган. Овкусете със сол и черен пипер и варете около 30 минути.

6. Върнете рибата и щом супата кипне, дръпнете от огъня.

7. Стрийте черния пипер в хаванче. Добавете чесъна и солта, смачкайте и сложете нарязаните на ситно чушка и девесил, счукайте отново.

8. Налейте зехтина и оцета и разбъркайте. Супата се поднася с пикантния сос.

Продукти

  • 1200 г морски и речни риби
  • 2 картофа
  • 1 домат
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 0.5 глава резене
  • 2 малки глави лук
  • 1 дафинов лист
  • 0.5 връзка девесил
  • 0.25 ч.л. сушен риган
  • 0.5 с.л. доматен концентрат
  • 40 мл зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

За соса:

  • 1 връзка девесил
  • 4 скилидки чесън
  • 50 мл червен винен оцет
  • 50 мл зехтин
  • 1 люта чушка
  • 1 ч.л. черен пипер на зърна
  • 1 ч.л. морска сол

Свързани рецепти