Рибен паприкаш
1. Нарежете филетата риба на парчета и ги пуснете в тенджера със студена вода да се сварят.
2. Нарежете на много ситно /или наситнете с блендер/ лука, морковите и селърито. Чушките нарежете на лентички. Запържете зеленчуците в касерола с мазнина. Малко по малко добавяйте от бульона от рибата /до 1 литър максимум/ и варете на слаб огън.
3. Добавете доматеното пюре и разбъркайте. Овкусете със сол, черен пипер, червен пипер. Добавете сварените парчета риба, усилете котлона и варете 3-4 минути.
4. За кротоните нарежете филии хляб на кубчета. Разтопете малко масло в тиган и запържете хлебните кубчета. Пуснете и нарязана скилидка чесън за аромат. Овкусете със сол.
5. Сервирайте рибния паприкаш с кротони.

Продукти

  • 200 г филе от сом 1 червена чушка 1 зелена чушка 1 глава лук 2 моркова 2 стръка селъри 2 с.л. доматено пюре 0.5 люта чушка 1 с.л. доматено пюре сол и черен пипер 1 ч.л. червен пипер 2 с.л. олио 200 г филе от бяла риба 200 г филе от шаран

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички