Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и чесъна на ситно или по-едро, по желание. Морковът нарежете на кубчета. Измийте дребни картофи и ги разрежете на половинки.
2. Загрейте олио в тенджера и запържете лука и чесъна за кратко. Добавете морковите и картофите и ги запържете и тях за 3 минути. Разбъркайте.
3. Накъсайте карфиола на розички. Фенхелът разрежете на половина и отстранете твърдата вътрешна част в долната част на главата. Нарежете го на полумесеци. Добавете карфиола и фенхела в тенджерата. Добавете водата и бялото вино и пуснете кубчето бульон. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Оставете яхнията да заври.
4. Нарежете рибата на парчета, като отстраните кожата и. В купичка смесете нишестето със студена вода и го добавете към яхнията - сипвайте малко и бъркайте. Добавете рибата и морските дарове. Разбъркайте.
5. Разрежете чери доматчетата на половинки и ги добавете и тях. Оставете рибата и доматите да поврат 5 минути.
6. Накрая добавете нарязан на ситно див лук.
Може да направите яхнията без картофи, а да я сервирате с хляб.
Ако искате да украсите яхнията с рибка от бутер тесто, изрежете риба по картонен шаблон. Направете и люспи и я намажете с разбито яйце отгоре. Изпечете я за 20 минути на 180 градуса.

Продукти

  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 600 г дребни картофи
  • 1 морков
  • 0.5 глава карфиол
  • 1 фенхел
  • слънчогледово олио
  • 300 мл бяло вино
  • 300 мл вода
  • 1 кубче зеленчуков бульон
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 150 г филе от сьомга
  • 150 г филе от треска
  • 300 г морски дарове
  • 250 г чери домати
  • 0.5 връзка див лук
  • сол и черен пипер

За украса:

  • 2 квадратчета бутер тесто 10 х 10

Свързани рецепти