Подготовка
След като сосът е готов, се добавят мидите, черен пипер, няколко капки зехтин и мащерка. Междувременно се сварява пастата, като се оставя недоварена. Изцежда се от водата и се добавя в соса, където продължава да се готви още 2 минути. Сервира се, като купче паста се слага в средата на чинията и около нея се нареждат мидите. Отгоре се настъргва твърдо сирене. След 2-3 минути се добавят доматите, следват нарязаният бекон и виното. Зеленчуците се нарязват на ситно, морковите се настъргват. В тиган се налива обилно зехтин и се загрява силно. Добавят се морковите, лу
Продукти
- 1 пакет паста папарделе
- сол
- 5 л вода
- 1 кг миди с черупки /може от различни видове/
- пармезан
- черен пипер
- сол
За соса:
- 1 морков
- 300 г домати
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- магданоз
- бекон
- 80 мл бяло вино
- мащерка