Подготовка

След като сосът е готов, се добавят мидите, черен пипер, няколко капки зехтин и мащерка. Междувременно се сварява пастата, като се оставя недоварена. Изцежда се от водата и се добавя в соса, където продължава да се готви още 2 минути. Сервира се, като купче паста се слага в средата на чинията и около нея се нареждат мидите. Отгоре се настъргва твърдо сирене. След 2-3 минути се добавят доматите, следват нарязаният бекон и виното. Зеленчуците се нарязват на ситно, морковите се настъргват. В тиган се налива обилно зехтин и се загрява силно. Добавят се морковите, лу

Продукти

  • 1 пакет паста папарделе
  • сол
  • 5 л вода
  • 1 кг миди с черупки /може от различни видове/
  • пармезан
  • черен пипер
  • сол

За соса:

  • 1 морков
  • 300 г домати
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • магданоз
  • бекон
  • 80 мл бяло вино
  • мащерка

Свързани рецепти