Рибарски папарделе
Продукти
- 1 пакет паста папарделе сол 5 л вода 1 кг миди с черупки /може от различни видове/ пармезан черен пипер солЗа соса: 1 морков 300 г домати 1 глава лук 2 скилидки чесън магданоз бекон 80 мл бяло вино мащерка
Начин на приготвяне:
- След като сосът е готов, се добавят мидите, черен пипер, няколко капки зехтин и мащерка. Междувременно се сварява пастата, като се оставя недоварена. Изцежда се от водата и се добавя в соса, където продължава да се готви още 2 минути. Сервира се, като купче паста се слага в средата на чинията и около нея се нареждат мидите. Отгоре се настъргва твърдо сирене. След 2-3 минути се добавят доматите, следват нарязаният бекон и виното. Зеленчуците се нарязват на ситно, морковите се настъргват. В тиган се налива обилно зехтин и се загрява силно. Добавят се морковите, лу
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне