Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Риба в тесто

категория 1/5
1. За тестото направете кладенче в брашното и в него изсипете млякото, маята, бучките масло и яйцето. Поръсете и подправките и започнете да бъркате с пръсти продуктите в кладенчето. Когато те хубаво се размесят, започнете да прибавяте и по малко брашно, без да разваляте кръга. Омесете тесто и го оставете да втаса в хладилника. Така тестото ще стане по-стегнато и по-лесно ще се точи. /Преди да разточите тестото си оставете едно малко топче за украса на рибата/. Разточете голямо тънко парче тесто. Наложете шаблон от картон на риба, който сте изрязали предварително и изрежете две парчета тесто по него.
2. За пълнежа нарежете на ситно лука и го запържете в зехтин. Нарежете на няколко парчета филето от камбала, сложете го в тавичка и го овкусете със сол, индийско орехче, горчица, нарязани на ситно копър и естрагон. След това го сложете в блендер заедно със задушения лук и предварително разбитата сметана.
3. Сложете едното парче във формата на риба върху хартия за печене в плоска тава. Намажете го по краищата с разбито яйце. Нанесете по средата и към опашката по-голямата част от муса от камбала. Върху него поставете парчето сьомга. Нанесете останалия мус отстрани на сьомгата, за да застане по-стабилно. Захлупете отгоре с другото парче тесто и притиснете хубаво по краищата. Намажете ги с яйце.
4. Направете на рибата лице, очи, хриле от ленти тесто. Изпечете рибата за 10 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. След това намалете температурата на 200 градуса и печете още 20 минути.
5. За майонезата разбийте жълтъка с щипка сол. Добавете горчицата, оцета, черния пипер. Започнете да добавяте на струйка олиото като бъркате непрекъснато и само в една посока. Накрай добавете нарязан копър и лимонов сок.
6. Режете изпечената риба в тесто с много остър или назъбен нож. Сервирайте парчетата, гарнирани със сос.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен