Риба треска със зеленчуци
Рецепта от: Давид Скоко
- Накиснете треската за 24 часа в вода, като редовно сменяте водата.
- Отрежете опашката на рибата и отстранете кожата и костите. Нарежете на неголеми парчета.
- Обелете и нарежете главата лук на шайби. Запържете ги в плитка тенджера с малко зехтин. Върху лука подредете обелените картофи, нарязани на шайби. Поръсете нарязаните на едро маслини, каперсите и нарязания копър. Овкусете със сол и черен пипер.
- Добавете зеления фасул и доматите. Отгоре подредете парчетата треска. Овкусете със сол и черен пипер. Покрийте продуктите с вода, захлупете и гответе 25-35 минути.
- Сервирайте яхнията, поръсена с пресен копър и малко зехтин.
Продукти
- 400 г сушена риба треска
- 600 г картофи
- 1 голяма глава лук
- 50 г зелени маслини
- 30 г каперси
- ½ връзка копър
- 100 мл бяло вино
- 1 с.л. течен мед
- 100 г зелен фасул
- 400 г цели белени домати от консерва
- зехтин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне