1. Накиснете треската за 24 часа в вода, като редовно сменяте водата.
  2. Отрежете опашката на рибата и отстранете кожата и костите. Нарежете на неголеми парчета.
  3. Обелете и нарежете главата лук на шайби. Запържете ги в плитка тенджера с малко зехтин. Върху лука подредете обелените картофи, нарязани на шайби. Поръсете нарязаните на едро маслини, каперсите и нарязания копър. Овкусете със сол и черен пипер.
  4. Добавете зеления фасул и доматите. Отгоре подредете парчетата треска. Овкусете със сол и черен пипер. Покрийте продуктите с вода, захлупете и гответе 25-35 минути.
  5. Сервирайте яхнията, поръсена с пресен копър и малко зехтин.

Продукти

  • 400 г сушена риба треска
  • 600 г картофи
  • 1 голяма глава лук
  • 50 г зелени маслини
  • 30 г каперси
  • ½ връзка копър
  • 100 мл бяло вино
  • 1 с.л. течен мед
  • 100 г зелен фасул
  • 400 г цели белени домати от консерва
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички