Начин на приготвяне:

  1. Накиснете треската за 24 часа в вода, като редовно сменяте водата.
  2. Отрежете опашката на рибата и отстранете кожата и костите. Нарежете на неголеми парчета.
  3. Обелете и нарежете главата лук на шайби. Запържете ги в плитка тенджера с малко зехтин. Върху лука подредете обелените картофи, нарязани на шайби. Поръсете нарязаните на едро маслини, каперсите и нарязания копър. Овкусете със сол и черен пипер.
  4. Добавете зеления фасул и доматите. Отгоре подредете парчетата треска. Овкусете със сол и черен пипер. Покрийте продуктите с вода, захлупете и гответе 25-35 минути.
  5. Сервирайте яхнията, поръсена с пресен копър и малко зехтин.

Продукти

400 г сушена риба треска

600 г картофи

1 голяма глава лук

50 г зелени маслини

30 г каперси

½ връзка копър

100 мл бяло вино

1 с.л. течен мед

100 г зелен фасул

400 г цели белени домати от консерва

зехтин

сол и черен пипер

Свързани рецепти