Начин на приготвяне:

1. Изпечете парчетата риба върху добре загрята скара или тиган, намазани с малко зехтин. Обърнете от другата страна, щом рибата сама се отлепи.
2. Сварете яйцата. Облейте ги със студена вода и ги обелете.
3. Измийте пресните картофи и ги подсушете. Разрежете ги на половинки или четвъртинки. Поставете ги в керамична купа. Посолете ги и ги полейте с тънка струйка зехтин. Гответе в микровълнова фурна, до готовност.
4. Обелете скилидките чесън и ги смачкайте с нож. Сипете 200 мл зехтин в малък съд, добавете скилидките чесън, червения пипер и нарязаните на ситно листа магданоз. Загрейте сместа, докато ароматите се освободят.
5. В голяма чиния подредете парчетата печена риба, вареното яйце на половинки и печени картофи. Полейте всичко с овкусения зехтин. Украсете с листенца магданоз.

Продукти

  • 2 парчета филе от риба треска
  • 2 яйца
  • 6 пресни картофа
  • 200 мл зехтин
  • 1 с.л. червен пипер
  • 4 скилидки чесън
  • 1 стрък магданоз
  • сол

Свързани рецепти