Начин на приготвяне:

1. Сварете нарязаната на парчета осолена треска. Прецедете я, отстранете кожата и костите и и я накъсайте на парченца. Залейте я с прясното мляко и я оставете да престои 1 час. След това я прецедете.
2. Измийте добре картофите и ги сварете необелени. Прецедете ги и ги обелете. Сварете яйцата.
3. Сипете зехтина в тенджера и запържете нарязания на полумесеци лук и смачкания чесън. Овкусете с прясно смлян черен пипер.
4. Добавете парченцата риба, обелените и нарязани на парчета картофи. Нарежете едното варено яйце на филийки и добавете и него. Разбъркайте, докато продуктите се смесят. Прехвърлете всичко в дълбока глинена тава. Запечете за 10 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.
5. Върху запечената риба поръсете нарязаните на кръгчета маслини, другото яйце и магданоз.

Продукти

  • 500 г осолена треска
  • 500 г картофи
  • 150 мл зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • 2 глави лук
  • 2 яйца
  • шепа черни маслини без костилки
  • 500 мл прясно мляко
  • сол и черен пипер
  • 0.5 връзка магданоз

Свързани рецепти