Начин на приготвяне:

1. Извадете парчето риба на стайна температура. Загрейте добре плоча или неоребрена скара.

2. Намажете скарата с малко олио и поставете цялото парче риба. Запечете по 10 секунди от всички страни. Отвън трява да придобие кафеникав цвят, а отвътре да остане розова. Посолете. Извадете рибата върху кухненска хартия.

3. В купа смесете майонезата и настърганото уасаби. Разбъркайте добре. Намажете рибата от всички страни с тънък слой от сместа, с помощта на четка.

4. Смесете запечените сусам и уакаме, счукания лист нори и смления паламуд. Изсипете ги върху дървена дъска и оваляйте парчето риба в тях.

5. Навийте на руло листата шисо и ги нарежете на тънки ивици. В чиния смесете настъргания дайкон, нарязаната на тънки кръгчета краставица и 1/3 от нарязаните листа шисо.

6. На дъното на правоъгълна чиния разпределете зеленчуците. Нарежете рибата на парчета с дебелина около 1/2 см, само с едно движение на ножа. Подредете парчетата риба и поръсете с отделените нарязани листа шисо.

Продукти

200 г риба тон (стек)

1 ч.л. олио

2 с.л. японска майонеза

2 ч.л. настърган корен уасаби

1/2 ч.ч. запечен сусам

1 с.л. запечено уакаме

1 лист нори

1 ч.л. смлян сушен паламуд

листа шисо

1/2 малка краставица

1 ч.ч. настъргана ряпа дайкон

Свързани рецепти