Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Риба тон с маслен боб

категория 0/5
1. Размразете стековете риба тон (по 150 г всеки), ако ползвате замразени.
2. В хаванче счукайте зърната кориандър и семената кимион и фенел. Изсипете ги върху дървена дъска и оваляйте стековете в тях.
3. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин и запечете стековете за по 30 секунди от всяка страна.
4. В друг тиган сипете 3-4 с.л. зехтин и запържете зърната синап, нарязаните на ситно лук, чесън, люта чушка и джинджифил. Добавете куркумата и кориандъра и разбъркайте. Добавете нарязаните на кубчета домати, листата къри и семената кардамон. След минута-две добавете киселото мляко и прецедения маслен боб. Гответе 5 минути.
5. Сервирайте маслен боб, а върху него стек риба тон. Поръсете с листа кориандър и гарнирайте с резени лимон.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Саймън Римър