Начин на приготвяне:
1. Размразете стековете риба тон (по 150 г всеки), ако ползвате замразени.
2. В хаванче счукайте зърната кориандър и семената кимион и фенел. Изсипете ги върху дървена дъска и оваляйте стековете в тях.
3. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин и запечете стековете за по 30 секунди от всяка страна.
4. В друг тиган сипете 3-4 с.л. зехтин и запържете зърната синап, нарязаните на ситно лук, чесън, люта чушка и джинджифил. Добавете куркумата и кориандъра и разбъркайте. Добавете нарязаните на кубчета домати, листата къри и семената кардамон. След минута-две добавете киселото мляко и прецедения маслен боб. Гответе 5 минути.
5. Сервирайте маслен боб, а върху него стек риба тон. Поръсете с листа кориандър и гарнирайте с резени лимон.
Продукти
- 600 г риба тон - стек
- 15 г зърна кориандър
- 10 г семена кимион
- 5 г семена от фенел
- зехтин
За боба:
- 400 г маслен боб от консерва
- 1 глава лук
- 3 г зърна синап
- 1 скилидка чесън
- 1 люта червена чушка
- 25 мм джинджифил
- 5 г смляна куркума
- 5 г смлян кориандър
- 2 домата
- 2 шушулки кардамон
- 10 листа къри
- 150 г кисело мляко