Риба със зеленчуци на фурна

Риба със зеленчуци на фурна

Начин на приготвяне:

1. Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Нарежете на тънки кръгчета 2/3 от половината наденица чоризо. Запържете лука и наденицата в дълбок тиган с 2-3 с.л. зехтин. Ако е необходимо, добавете малко бяло вино или вода.
2. Почистените чушки и моркови нарежете на тънки кръгчета. Разрежете небелените глави чесън на две, по хоризонтал, а измитите картофи нарежете на шайби.
3. Добавете нарязаните зеленчуци  в тигана и разбъркайте. Овкусете със сол, черен пипер и къри. Разбъркайте добре и оставете зеленчуците да се задушат. Добавете 1/2 чаша бяло вино.
4. Почистената риба поръсете със сол и черен пипер отвън. Във вътрешността и подредете останалото чоризо, нарязано на тънки кръгчета, няколко стръка магданоз, 2 обелени скилидки чесън. направете 2-3 двусантиметрови разрези в кожата на рибата от горната страна. Поставете рибата в хладилник.
5. Прехвърлете задушените зеленчуци в тавичка и ги печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-25 минути.
6. Извадете зеленчуците и оформете гнездо по средата на тавата. Поставете рибата в него. Покрийте я с малко от зеленчуците. поставете няколко малки парченца масло върху рибата и подредете тънки кръгчета лимон. Поръсете и магданоз. Печете рибата 20 минути, като последните 10 минути отстраните зеленчуците и кръгчетата лимон от рибата, за да се запече.

Продукти

  • 1 кг ципура
  • 2 глави лук
  • 0.5 наденица чоризо
  • 1 червена чушка
  • 1 жълта чушка
  • 2 глави чесън
  • 0.5 кг картофи
  • 2 моркова
  • 1 с.л. къри на прах
  • сол и черен пипер
  • 0.5 лимон
  • масло
  • зехтин

Свързани рецепти